torsdag 13 mars 2014

Kära musiklärare!

Jag råkar veta att ni är två som läser bloggen, och nu är jag i desperat behov av hjälp! Jag har nämligen tagit på mej att ha musik med mina 1:or terminen ut. (jag, vet inte själv hur jag tänkte, skyller på febern) Hittills har jag planerat instrumentcharader och att bygga egna instrument, men sen då? Har ni något på lager som inte kräver att jag kan spela eller för den delen sjunga speciellt mycket att tipsa om så är jag sjukt tacksam! :)

4 kommentarer:

madde sa...

Till er musiklärare som Lina syftar på, hon kan visst sjunga (jag har hört de i verkligheten och var dessutom nykter så jag vet) hon har bara lite svaj på självförtroendet... ;)

Liv sa...

Oj vad många inlägg! Kul läsning!
Jag tar åt mig av det här inlägget och lovar att tänka till.
Det jag kommer på direkt är två bok+skiva-tips. Om du ska arbeta med instrument kan du försöka få tag på "Drillar och draköron" av Lennart Hellsing. Det är en jättesöt bok där barnen kan lära sig om instrumenten i en symfoniorkester på ett lekfullt sätt. Skiva följer med så man kan lyssna på instrumenten i olika stycken. Barn gillar klassisk musik mer än man tror! Det finns en lärarhandledning också, men den kan vara svår att få tag på om du går till bibblan förstås.

Det andra tipset är "Längre än längst" av Ensemble Yria. En bok fylld med roliga sånger om rymder, med tillhörande rytmikövningar. Allt finns i boken och det följer med en skiva.
Så kila i väg till bibblo!

För övrigt vet jag att Madde talar sanning och att du är hård mot dig själv, Lina. Du sjunger bra och kommer göra succé om du sjunger så mycket som möjligt med barnen. Kör en koll på Youtube - där finns massor med sånger med textremsor (om du har någon projektor/active board/creative board/smart board/what ever board i klassrummet, vill säga). Kanske köra mellotema? Då blir du drottning bland barnen!

Unknown sa...

Jag har ju haft så få lektioner med så små barn, men det vi gjort handlar mycket om puls och takt. Att gå i takt, att känna ettan, tvåan, trean, fyran. Att klappa i takt. Ett gäng klappar/hoppar/hittar på ngt eget på ettan, ett annat gör ngt på tvåan osv. Att röra sig till musik och att lära sig känns den i kroppen är guld värt!

Unknown sa...

Att lyssna och prata musik, att kunna höra vilket instrument som spelar är också bra!