tisdag 17 april 2012

Eh... Det får bli ett inlägg

Satt precis och gav en komentar på Kajsas blogg, men eftersom det blev så långt skriver jag ett eget inlägg istället.
Kajsas inlägg handlade om hemgjord barnmat, och det kan ju jag. Olle har alltid fått hemlagad mat tills nyligen. Jag tyckte att det var smidigt med storkok varannan vecka. Gjorde en sådär 4-5 olika rätter, frös in och hade mat i två veckor. Storkoken kanske kostade sådär max 100:- istället för att betala 10:-/burk, 2 burkar om dagen i två veckor= 280:-
Ekonomin var en tanke med att göra eget. Men mest var det för att jag då visste exakt vad Olle åt, reagerade han på något så kunde jag lokalisera det direkt. Det jag tycker är läskigast med burkmat är att det är fisk/kött/kyckling men kan förvaras i rumstemperatur... :/
MEN jag säger ingentig om att ge burkmat, det är upp till var och en och barn har ju "överlevt på det gång på gång ;) Jag kan dessutom villigt erkänna att jag just nu har två burkar i kylen. Så! Förr när jag gjorde storkoken fanns det ju alltid Olle-mat hemma. Men nu när han oftast äter samma som oss blir jag helt lam när vi äter "vuxen-mat" och orkar inte laga specialmat till honom utan då kan han faktiskt få en burk.
Men om jag ska ge något laga-hemmatips så är det att inte fega med kryddningen. allt utom salt, jag använde mycke örter och färska kryddor i Olles mat. Och gör så mycket som möjligt när du väl gör maten så "slipper du undan" ett tag sen :)

Hoppsan, nu fick jag precis ett samtal med en förfrågan om jag är sugen på att gå upp och jobba heltid from. nästa vecka... Den karamellen måste jag nog suga lite på... Hmm...

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Åh tack för ett helt eget inlägg. Det gillar jag! Eb anledning till att jag inte lagat mat är just att jag är så fruktansvärt dålig på det, vilket jag fick bevisat för mig idag när Irma spottade ut.

En annan är att jag tycker att det är skittråkigt, vilket gör att jag inte har nån fantasi what so ever i köket. När jag skulle slänga ihop en köttfärssås åt mig och Daniel på "det vi hade hemma" blev den oätlig. Det har gjort att jag dragit mig för att laga mat åt Irma. Vill ju att hon ska få mat som smakar bra också...

Elin sa...

Jag körde burkmat men imponeras av de som lagar egen mat åt sina barn. Men jag hade mina skäl, nr 1 vi har för liten frys, den rymmer en veckas frysvaror och kanske nån matlåda sen är det fullt i och för sig tar ju inte barnmat så jättestor plats men ändå, sen skäl nr 2 är nog den största anledningen, jag var för lat helt enkelt och hatade att laga mat i gamla köket.

Men nu när jag har nytt kök och diskmaskin är det roligt att baka och laga mat igen :) nu när jag har ett riktigt skafferi och inte två små skåp. Och när jag hittar allt för grejerna inte ligger på tillfälliga platser.